شرایط کار در کانادا

  0
 1574

آیا می‌خواهید بدانید که چگونه می‌توانید آینده شغلی خود را در کانادا تضمین کنید؟

شغل ایرانیان کانادا

پیدا کردن کار در کانادا از جمله دغدغه‌های بسیاری از کسانی است که به دنبال مهاجرت به این کشور هستند. در سال‌های اخیر، نیاز به برخی مشاغل در کانادا افزایش یافته است. در این مقاله لیستی از این مشاغل مورد نیاز کانادا را به شما ارائه می‌دهیم. در ضمن به صورت خلاصه مسیرهای مختلف مهاجرتی و روش پیدا کردن کار در کانادا را به شما توضیح می‌دهیم. 

اگر شما هم به دنبال یافتن شغل در کانادا هستید، این مقاله برای شما مفید و کارآمد است. 

نرخ بیکاری در کشور کانادا

در دسامبر 2024 نرخ بیکاری در کانادا برابر 6.7% بود. این نرخ پایین‌تر از کشورهایی مانند ایران است که با چالش‌های اقتصادی بیشتری مواجه هستند. نرخ بیکاری پایین و ثبات نسبی، کانادا را به مقصدی جذاب برای مهاجران به خصوص ایرانیان تبدیل کرده است. با توجه به این توضیحات می‌توان گفت که در بعضی از مشاغل، کار در کانادا برای ایرانیان راحت‌تر پیدا می‌شود. البته به شرط اینکه مهارت و تجربه‌ی لازم را داشته باشید. 

کارگاه آموزشی خرید خانه در ونکوور

منابع جستجوی کار در کانادا

چگونه در کانادا کار پیدا کنیم؟ یکی از بهترین روش‌ها برای یافتن کار در کانادا، استفاده از پلتفرم‌های آنلاین کاریابی است که به شما کمک می‌کند فرصت‌های مناسب را پیدا کنید و با کارفرمایان ارتباط برقرار کنید. در ادامه چندین سایت مشهور برای کاریابی در کانادا را به شما معرفی می‌کنیم. 

بانک مشاغل کانادا: سایت رسمی برای یافتن شغل در کانادا. کارفرمایان در سرتاسر کانادا فرصت‌های شغلی را در این سایت ثبت می‌کنند. انواع کارها از شغل های ساده در کانادا گرفته تا مشاغل حرفه‌ای را می‌توانید در این سایت پیدا کنید. 

Indeed: در دنیا به عنوان موتور جست‌وجوی کار شناخته می‌شود. انواع مشاغل از جمله کارهای مناسب تازه واردان در این سایت لیست شده است. 

LinkedIn: این سایت مخصوص شبکه‌سازی است که به شما این امکان را می‌دهد که در آن به جست‌وجوی شغل مورد نظر خود بپردازید و با شرکت‌هایی که به دنبال نیروی کار هستند ارتباط برقرار کنید. 

Glassdoor: در این پلتفرم می‌توانید آگهی‌های شغلی را بررسی کنید و اطلاعات مهمی درباره‌ی شرکت‌ها به دست آورید. با استفاده از این پلتفرم، با آگاهی و اطلاعات بیشتری می‌توانید کارفرمای خود را انتخاب کنید. 

سایت‌های دولتی: بسیاری از سایت‌های دولتی بخش ویژه‌ای برای کاریابی اختصاص داده‌اند و اطلاعات مفیدی درباره‌ی فرصت‌های شغلی به تازه واردان می‌دهند. پس اگر به دنبال کار در کانادا هستید، حتما بخش کاریابی سایت‌های دولتی را به دقت بررسی کنید.  

بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری مسکن در کانادا در محله های رو به رشد ونکوور!

دانلود کتاب راهنمای گام به گام خرید خانه در کانادا

نحوه یافتن کار در کانادا برای ایرانیان

اگر به به دنبال مهاجرت و یافتن کار در کانادا هستید، چند مسیر برای شما وجود دارد. به عنوان مثال می‌توانید جاب آفر و ویزای کاری بگیرید یا از مسیرهای مهاجرتی اقدام کنید. در ادامه این موارد را به اتفاق بررسی می‌کنیم. 

یافتن کار در بازار کار کانادا

کار در کانادا از طریق جاب آفر و ورک پرمیت

  1. دنبال شغل بگردید: اگر کانادایی نیستید و یا اقامت دائم این کشور را ندارید، اولین کاری که باید بکنید این است که از طریق سایت‌ها و شبکه‌ی آشنایان خود به دنبال یک فرصت شغلی بگردید. 
  2. نوشتن رزومه و کاور لتر: متناسب با شغلی که می‌خواهید یک رزومه و کاور لتر بنویسید. در بخش نکات مهم در یافتن شغل مناسب در کانادا به شما توضیح می‌دهیم که چگونه یک رزومه و کاور لتر مناسب بنویسید. 
  3. جاب آفر بگیرید: جاب آفر اهمیت زیادی دارد. چونکه قبل از ارسال درخواست برای اخذ اقامت دائم کانادا، باید یک جاب آفر مورد تایید از یک کارفرمای کانادایی داشته باشید. 
  4. مجوز کار و ویزا بگیرید: پس از اینکه جاب آفر گرفتید، برای کار کردن در این کشور به صورت قانونی باید درخواست مجوز کار موقت بدهید. دو نوع ورک پرمیت داریم. یکی closed work permit و دیگری open work permit. اگر closed work permit بگیرید، فقط برای کارفرکایی که جاب آفر را به شما داده است می‌توانید کار کنید. اما اگر open work permit بگیرید می‌توانید برای هر کارفرمایی در کانادا کار کنید. توجه داشته باشید که معمولا برای دریافت مجوز کار closed work permit کارفرما باید گواهی LMIA مثبت را بگیرد. همزمان با دریافت ورک پرمیت می‌توانید با گرفتن ویزا به کانادا وارد شوید. توجه داشته باشید که مجوز کار و ویزای کانادا با هم فرق دارند. مجوز کار به شما اجازه‌ی کار در کانادا را می‌دهد و ویزا به شما اجازه ورود به کانادا را می‌دهد. 

حال یک سوال پیش می‌آید. اگر نتوانیم جاب آفر بگیریم، چکونه در کانادا کار پیدا کنیم؟ 

اگر جاب آفر نداشته باشید، نمی‌توانید ورک پرمیت یا مجوز کار بگیرید. اما همچنان می‌توانید برای اقامت دائم این کشور اقدام کنید. برای دریافت اقامت دائم می‌توانید از طریق سامانه اکسپرس اینتری یا برنامه‌های مهاجرت استانی PNP اقدام کنید. در ادامه مراحل اخذ اقامت دائم و کار در کانادا از طریق سامانه اکسپرس اینتری را برایتان توضیح می‌دهیم. 

بیشتر بخوانید: وام مسکن در کانادا با بهترین شرایط و نرخ بهره!

عضویت در خبرنامه سرای ونکوور

کار در کانادا از طریق اکسپرس اینتری

اکسپرس اینتری یک سامانه آنلاین است که دولت کانادا از آن برای مدیریت و بررسی درخواست‌های اقامت دائم استفاده می‌کند. در این سامانه متقاضیان با توجه به عواملی مانند تجربه، تحصیلات، زبان و سایر معیارها بررسی می‌شوند و امتیازی به آن‌ها تعلق می‌گیرد. هرچه امتیاز بالاتر باشد، شانس دریافت دعوتنامه ITA بیشتر می‌شود. 

سه برنامه‌ی اصلی برای مهاجرت از طریق سامانه‌ی اکسپرس اینتری عبارت‌اند از: 

  • برنامه Federal Skilled Worker Program: افراد ماهر که در خارج از کانادا سابقه کار دارند می‌توانند برای اقامت دائم و کار در کانادا از این برنامه استفاده کنند. برای مهاجرت با استفاده از این برنامه به جاب آفر نیاز ندارید. 
  • برنامه Federal Skilled Trades Program: افرادی که یک مهارت خاص دارند و در 5 سال اخیر 2 سال سابقه کار دارند می‌توانند با استفاده از این برنامه اقامت دائم بگیرند. برای استفاده این برنامه به جاب آفر نیاز دارید. 
  • برنامه Canadian Experience Class: کسانی که اخیرا سابقه کار در کانادا را دارند (در 3 سال اخیر 1 سال سابقه کار دارند)، می‌توانند بدون داشتن جاب آفر از طریق این برنامه اقامت دائم بگیرند. 

بیشتر بخوانید: قیمت خانه در ونکوور

کار در کانادا از طریق ویزای استارت آپ

اگر نمی‌خواهید برای کسی کار کنید، یک راه برای یافتن کار در کانادا برای شما وجود دارد. می‌توانید از طریق برنامه‌ی Start-up Visa Program به کانادا مهاجرت کنید و کسب و کار خود را راه اندازی کنید. اگر شرایط این برنامه را داشته باشید، صرف نظر از موفقیت یا عدم موفقیت، اقامت دائم کانادا را دریافت می‌کنید. 

برای ارسال درخواست اقامت دائم از طریق این برنامه باید بودجه‌ی کافی برای زندگی در کانادا را داشته باشید و حداقل الزامات زبانی را داشته باشید. در ضمن باید ایده‌ی کسب و کار خود را به یکی از سازمان‌های تعیین شده ارائه دهید و نامه‌ی پشتیبانی letter of support‌ را از آن‌ها بگیرید. این نامه برای ویزای شما ضروری است.

اطلاع از پیش خریدهای ونکوور

پرس و جو از آشنایان برای یافتن کار در کانادا

اگر در کانادا هستید، هرکسی را که در خیابان، اتوبوس و فروشگاه می‌بینید، چه ایرانی چه غیر ایرانی به او بگویید که دنبال کار می‌گردید و چه کسی را سراغ دارد؟ اگر جایی برای خرید می‌روید یا برایتان مهم است که آنجا کار کنید، به یک بار یا چند بار گفتن اکتفا نکنید. بارها و بارها بروید. به تجربه من دیده‌ام که بخش زیادی از کسانی که وارد کانادا می‌شوند کار اول‌شان که مهم‌ترین سکوی پرتاب و شروع مسیر است را از این طریق بدست می‌آورند. 

نکات مهم در یافتن شغل مناسب در کانادا

اگر تخصصی دارید سعی کنید که حتما در تخصص خودتان یا شغلی که فرصت ارتقا به شغل قبلی را به شما بدهد شروع کنید. اگرچه زمانی که وارد می‌شوید تا بدست آوردن شغل اصلی هیچ اشکالی ندارد و حتی تجربه خوبی هم هست که در شغل‌های پایه کار کنید، ولی مراقب باشید که در آن کارها گیر نکنید. چون بعد از مدتی ممکن است عادت کنید و هزینه‌ها و روتین زندگی قدرت و جسارت حرکت را از شما بگیرد. 

اگر به دنبال شغل در کانادا هستید، باید رزومه و کاور لتر تهیه کنید. حتما در زمان نوشتن روزمه و کاور لتر باید به نکات زیر توجه کنید.  

نکات نوشتن رزومه برای یافتن کار در کانادا

  • هرگز درباره‌ی سن و سال، قومیت یا ظاهرتان چیزی ننویسید. به همین دلیل شاید بهتر باشد عکس خودتان را بر روی رزومه قرار ندهید. 
  • اطلاعات شخصی خود را در رزومه قید نکنید. به عنوان مثال درباره‌ی وضعیت تاهل یا سایر اطلاعات شخصی خود چیزی ننویسید. کسی به این موارد اهمیت نمی‌دهد و هیچ ربطی به شغل مورد نظر ندارد. 
  • برای هر موقعیت شغلی یک رزومه مستقل بنویسید. حتی تغییرات کوچک شاید کمی بزرگی به شما بکند. 
  • از لغات کلیدی متناسب با موقعیت شغلی استفاده کنید. اکثر مدیران (recruiters) برای انتخاب بهترین رزومه از ابزارهای آنلاین استفاده می‌کنند. 
  • در صورت امکان، تجارب بین المللی خود را در رزومه قید کنید. حتی اگر به صورت داوطلبانه کار کرده باشید. با این روش به کارفرما نشان می‌دهید که از جابجایی و تطبیق با فرهنگ‌های جدید واهمه‌ای ندارید. 

نکات نوشتن کاور لتر برای یافتن کار در کانادا

  • حتما بخش زیادی از کاور لتر را به نوشتن درباره شرکتی که می‌خواهید درآنجا استخدام شوید اختصاص دهید. اطلاعاتی که از شرکت دارید را بنویسید و توضیح دهید که چرا می‌خواهید در آنجا کار کنید. این کار نشان می‌دهد که تحقیق کرده‌اید و واقعا به کار در آن فرصت شغلی علاقه دارید.
  • اطلاعات موجود در رزومه را تکرار نکنید و توضیح دهید چرا بهترین گزینه برای موقعیت شغلی هستید؟ 
  • فراموش نکنید که تاریخ، نام مدیر استخدام، آدرس شرکت، آدرس خود و یک خداحافظی محترمانه را در کاور لتر بگنجانید.  

تفاوت فرهنگ کار در کانادا با ایران

حال بیایید فرهنگ کار در کانادا و تفاوت آن با ایران را بررسی کنیم. شهرهای مختلف و شغل‌های مختلف در کانادا می‌تواند خیلی متفاوت باشند، اما در کانادا اگرچه معمولا ساعت کاری کمتر است اما فشار و نظم کاری بیشتر است. در کانادا شغل‌هایی که تحت قوانین اتحادیه‌ها هستند امنیت شغلی بالایی دارند و این باعث شده است که راندمان کاری در این شرکت‌ها پایین‌تر باشد. چرا که محدودیت‌های زیادی برای کارفرما وجود دارد. یکی دیگر از تفاوت‌های ساختاری سطح مسولیت است تا ساعت کاری. در بعضی شغل‌ها حقوق براساس انجام تمام امور واگذار شده است. بعنوان مثال مدیر پروژه ممکن است ساعت‌های بیشتری کار کند ولی دریافتی بیشتری نداشته باشد. به همین خاطر تاحدی آزادی عمل هم می‌دهند و این به نوآوری و بالارفتن راندمان کاری این شرکت‌ها کمک می‌کند.

لیست مشاغل مورد نیاز در کانادا 2025

در اینجا لیستی از مشاغل مورد نیاز در کانادا از سال 2024 تا سال 2031 را برایتان آماده کرده‌ایم. البته برای کسب موفقیت لازم نیست که حتما در یکی از این مشاغل کار کنید. بلکه بهتر است به فاکتورهای دیگری مانند علایق و استعدادهای خود، میزان درآمد و آینده شغلی توجه کنید. 

  • مهندس برق
  • مهندس هوا فضا 
  • مهندس نرم افزار 
  • مدیر منابع انسانی 
  • توسعه دهنده وب 
  • دام پزشک 
  • مسئول گزینش 
  • مشاور امور مالی 
  • داروساز 
  • جوشکار 
  • مهندس برق صنعتی 
  • مدیر پروژه 
  • مکانیک تجهیزات سنگین 
  • پرستار و پرستار روان‌پزشکی دارای پروانه 
  • راننده کامیون 
  • کارشناس IT 
  • سرپرست فروش 
  • نظافتچی 
  • متخصصان تبلیغات، بازاریابی و روابط عمومی 
  • کارمند اداری 
  • متصدی رستوران 
  • فروشنده و کارگر فروشگاه 
  • مربی آموزش خردسالان 
  • معلم مهد کودک و دبستان 
  • بارکش 
  • گارسون رستوران 
  • راننده اتوبوس (حمل و نقل عمومی) 

حقوق شغل های مختلف در کانادا

در جدول زیر متوسط حقوق سالانه کانادایی‌ها در حوزه‌های مختلف مشخص شده است. هرکدام از این حوزه‌ها چندین شغل را در بر می‌گیرد و رقم بیان شده فقط یک میانگین است. به عنوان مثال دو شغل معماری و طراح داخلی را در نظر بگیرید. هر دو این مشاغل در زیر مجموعه حوزه‌ی معماری و هنر قرار دارند. اما حقوق متوسط یک معمار 126,000 دلار است. در حالی که یک طراح داخلی سالانه 60,000 دلار درآمد دارد. 

متوسط حقوق مشاغل در کانادا

حوزه شغلی حقوق سالانه (دلار کانادا)
حسابداری، مدیریت و منابع انسانی 66,000 دلار
معماری و هنر 58,500 دلار
بانکداری، امور مالی و بیمه 85,000 دلار
آموزش و مراقبت از کودکان 61,500 دلار
ساخت و ساز و نگه‌داری 57,500 دلار
مهندسی 115,000 دلار
رستوران و کافه 42,000 دلار
خدمات درمانی، دارویی و اجتماعی 123,000 دلار
هتل‌داری و گردشگری 60,000 دلار
IT 92,500 دلار
روزنامه نگاری و ترجمه 61,000 دلار
اجرای قانون و برقراری امنیت 57,500 دلار
مشاغل حقوقی 88,000 دلار
بازاریابی و فروش 87,000 دلار
خرده فروشی، لوازم آرایشی و خدمات به مشتریان 43,000 دلار
علوم 100,000 دلار
تولید و حمل و نقل 47,500 دلار

پولسازترین شغل ها در کانادا

در کانادا مدیران، جراحان و پزشکان و مهندسان بیشترین دستمزد را دارند. البته با اینکه حقوق سالانه در این مشاغل بالا است اما برای آموزش و رسیدن به این درآمدها باید زمان زیادی بگذارند. برای انجام این مشاغل حداقل باید مدرک کارشناسی داشته باشید که حدود 4 سال زمان می‌برد. در ادامه پولسازترین و پر درآمدترین مشاغل کانادا را به شما معرفی می‌کنیم: 

پردرآمدترین مشاغل کانادا

شغل متوسط درآمد سالانه (دلار کانادا)
جراح 326,000 دلار
پزشک 286,000 دلار
آسیب شناس 250,000 دلار
روان شناس 201,000 دلار
دندان پزشک 170,000 دلار
متخصص گفتار درمانی 148,500 دلار
آتش نشان 141,000 دلار
بازپرس جنایی 117,000 دلار
وکیل 116,500 دلار
دام‌پزشک 115,500 دلار
مهندس 115,000 دلار
پرستار دیپلمه (دارای تخصص) 112,000 دلار
داروساز 112,000 دلار
استاد دانشگاه 106,000 دلار
خلبان 104,000 دلار
کارشناس مدیریت ریسک 96,500 دلار
کارشناس علوم داده 90,500 دلار
مدیر پروژه 87,500 دلار

مشاغل ایرانیان مقیم کانادا

شغل های ایرانیان مقیم کانادا

ایرانیان ساکن کانادا بسته به تخصص و توانایی‌هایشان در مشاغل متنوعی فعالیت می‌کنند. بسیاری از ایرانی‌ها در حوزه‌های مهندسی، علوم کامپیوتر، پزشکی، دندان پزشکی، و پرستاری مشغول به کار هستند. گروه دیگری نیز در کسب‌وکارهای کوچک و متوسط مانند رستوران‌ها، فروشگاه‌ها، و سوپرمارکت‌ها فعالیت دارند و برخی از آن‌ها به عنوان کارآفرین کسب‌وکارهای خود را تاسیس کرده‌اند. گروه دیگری از ایرانیان نیز در مشاغل مربوط به ملک مانند کارشناس وام، وکیل ملکی، مشاور املاک و کارشناس طراحی داخلی مشغول به کار هستند. برخی نیز در حرفه‌هایی مانند آرایشگری، ناخن کاری، کاشت مژه، کاشت مو، عکاسی و برگزاری ایونت حضور پررنگی دارند. 

به نظر شما، بهترین مسیر برای ورود به بازار کار کانادا چیست؟ نظرات خود را بنویسید و این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید تا از این اطلاعات بهره‌مند شوند.


نویسنده: تیم تولید محتوا مجله


این مقاله برای ارایه نکات مفید و بر اساس تجربیات شخصی و مشاهدات مشتریان و دوستان من نوشته شده است. هدف از اشتراک‌گذاری آن، کمک به جامعه فارسی‌زبان برای داشتن یک فرایند مهاجرتی آسان‌تر است. تخصص من در زمینه املاک ونکوور (خرید، فروش و سرمایه گذاری) است.

شاد و پیروز باشید

محسن صانعی

(راه‌های ارتباط با ما) 

مشاور املاک ونکوور ریلتور Mohsen Sanei vancouver real estate agent realtor


Disclaimer

This content is for informational and educational purposes only and may not be suitable for other uses. Opinions expressed are subject to change and are not investment, legal, or tax advice. Information is pased on sources believed reliable but is not guaranteed. The author is not liable for errors, omissions, or any losses arising from its use. Consult a qualified professional for personalized advice.


محتواى ارائه شده در اين صفحه صرفأ جهت اطلاعات عمومى ارائه شده است، اين محتوا جايگزين مشاوره و خدمات حرفه‌اى نيست و جهت ارتقای آگاهی عمومی و تشویق بینندگان به مشاوره‌ با افراد متخصص، مجرب و مجاز منطبق با شرایط منحصر به فرد خود تهیه می‌شود. 

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
امتیاز:
captcha


اشتراک :