معرفی کشور کانادا

این کانادایی‌ها خیلی بدبخت هستند، زندگی‌شان آدرنالین ندارد، لااقل یکی بیاید و یک گیری بدهد و بگوید جمع کنید این مسخره بازی‌ها را. یا حداقل یکی دوتا از پسرهای کتونی زرنگی آن دور و بر نیستند که آنقدر زل برنند که بنده مذکر هم معذب باشم. چپ هم اگر نگاه کنی جوابت اینه: چی داداچ، مشکلیه؟

معرفی کشور کانادا

کشور کانادا به دلیل سیاست‌هایی که دارد به بهشت مهاجران تبدیل شده است و سالانه تعداد زیادی مهاجر به این کشور وارد می‌شوند. با توجه به محبوبیت این کشور نزد مهاجران، تصمیم گرفتم در یک مقاله به طور خلاصه به معرفی کشور کانادا بپردازم و تجربیات خود از زندگی در این کشور را با شما در میان بگذارم. در ادامه برخی از پرسش‌های شما در خصوص آب و هوای کانادا و بهترین شهرهای کانادا برای ایرانیان را پاسخ می‌دهم.

کشور کانادا کجاست؟

کشور کانادا در کدام قاره است؟ موقعیت جغرافیایی کانادا چگونه است؟ احتمالا شما خودتان جواب این سوالات را می‌دانید. اما برای کامل کامل بودن موضوع معرفی کشور کانادا، توضیحات کمی در این خصوص ارائه می‌دهم.

کانادا کشوری در شمال قاره آمریکای شمالی است که از ۱۰ استان و ۳ ناحیه یا قلمرو تشکیل شده است. این کشور از شرق تا اقیانوس اطلس از غرب تا اقیانوس آرام و از شمال تا اقیانوس منجمد شمالی گسترده است و از جنوب با ایالات متحده آمریکا همسایه است. کانادا با مساحت ۹,۹۸ ميليون كيلومتر مربع، دومین کشور پهناور جهان از نظر مجموع مساحت و چهارمین کشور پهناور جهان از نظر مساحت خشکی است. چارلز سوم پادشاه بریتانیا، پادشاه کشور کانادا نیز می‌باشد و قانون به امضاء و به نام او رسمیت و ضمانت اجرایی پیدا می‌کند. 

هر چند كانادا پس از روسیه پهناورترین کشور جهان است، اما جمعیت آن تنها حدود یک پنجم جمعیت روسیه است. نزدیک به ۹۰ درصد از جمعیت این کشور در امتداد مرز جنوبی آن تا فاصله ۲۰۰ کیلومتری آمریکا زندگی می‌کنند. پرجمعیت‌ترین شهرهای کانادا به ترتیب تورنتو، مونترآل و ونکوور هستند.

كانادا منابع طبیعی فراوانی دارد. آب و هوای کانادا سرد و در بیشتر نقاط قطبی است. البته آب و هوا در بخش جنوب غربی جایی که شهر ونکوور در آن قرار دارد، معتدل است. در ادامه‌ی این مقاله درباره‌ی آب و هوای کانادا توضیحات بیشتری ارائه می‌دهم. 

آثار به دست آمده از زندگی نخستین بومیان کانادایی که در بخشی از این کشور به مدت طولانی ساکن بودند و نیز بررسی‌های باستان شناسی در شمالی‌ترین بخش کشور، یوکان، نشان می‌دهد که زندگی در آن به ۲۶۵۰۰ سال پیش و در جنوبی‌ترین بخش به 9500 سال پیش برمی‌گردد.

کارگاه آموزشی خرید خانه در ونکوور

استان ها و مناطق کشور کانادا

اگر می‌خواهید با تقسمات جغرافیایی کانادا آشنا شوید، باید بگویم که این کشور از استان‌های انتاریو، کیک، آلبرتا، بریتیش کلمبيا، منيتوبا، نيوبرانزویک، نیوفاندلند و لابرادور، نووا اسکوشیا، پرینس ادوارد آیلند و سسکچوان و قلمروهای نوناووت، قلمروهای شمال غرب و یوکان تشکیل شده است.

پایتخت کانادا کجاست؟ 

پایتخت کانادا اتاوا است. برخی از مردم به اشتباه تصور می‌کنند که تورنتو پایتخت این کشور است. در یک نظرسنجی از 20,000 آمریکایی پرسیده شد که پایتخت کانادا کجاست. جالب اینکه 73% از این افراد فکر می‌کردند که پاسخ درست تورنتو است. البته این موضوع صحت ندارد. در واقع تورنتو بزرگ‌ترین شهر کانادا و مرکز استان انتاریو است. اما پایتخت سیاسی کانادا شهر اتاوا است. ملکه ویکتوریا در سال 1857 اتاوا را به دلیل موقعیت عالی آن از نظر نظامی به عنوان پایتخت این کشور انتخاب کرد. این شهر در استان انتاریو، و در کنار رودخانه‌ی اتاوا قرار دارد. پس فراموش نکنید. شهر اتاوا پایتخت کانادا است. 

دانلود کتاب راهنمای گام به گام خرید خانه در کانادا

آب و هوای کشور کانادا

در این بخش از مقاله با معرفی کشور کانادا از لحاظ آب و هوا در خدما شما هستم.

کانادا با توجه به وسعت بسیار زیاد در طول و عرض جغرافيايی، تنوع آب و هوايی بسيار زيادی دارد. این تصاویر میانگین ده ساله‌ی سه تا از شهرهای کانادا را نشان می‌دهند.

بطور كلی کانادا غير از نواحی جنوبی استان بريتيش کلمبيا زمستان‌های سردی دارد که البته اکثر افرادی که به آن شهرها مهاجرت کرده‌اند، می‌گویند که بعد از یکی دو سال به آن شرایط عادت کرده‌اند.

آب و هوای کانادا - تورنتو

شهرهايی مثل تورنتو و اوتاوا بهار و پاییز معتدل، زمستان سرد و تابستان گرم دارند.

آب و هوای کانادا - اتاوا

شهرهایی مثل ونکوور بهار و پاییز معتدل، زمستان تقریبا شبیه تهران با بارندگی بیشتر و تابستان نیمه گرم دارند. 

آب و هوای کانادا - ونکوور

بهترین شهرهای کانادا برای ایرانیان

در ادامه قصد دارم بهترین شهرهای کانادا برای ایرانیان را معرفی کنم. بهترین شهر کانادا برای ایرانیان جایی است که سطح آموزش، رفاه، امنیت، درآمد و بهداشت بالایی دارد و علاوه بر این موارد آب و هوای خوبی هم داشته باشد. البته در نظر داشته باشید که مردم در بیشتر شهرهای کانادا استاندارد بالایی برای زندگی دارند. به همین دلیل است که در حال حاضر جمعیت ایرانیان کانادا تقریبا برابر 400 هزار نفر است که آمار خیره کننده‌ای است. 

به نظر من، طبق فاکتورهایی که در بالا ذکر کردم، ونکوور بهترین شهر کانادا برای ایرانیان است. در این شهر مردم دستمزد بالاتری نسبت به سایر شهرهای کانادا دریافت می‌کنند و این در حالیست که آب و هوای ونکوور هم نسبت به سایر شهرهای بزرگ کانادا بهتر است. همان‌طور که قبلا گفتم، در زمستان دمای هوای ونکوور مانند تهران است و سوز تورنتو را ندارد. در ضمن اگر به فکر ادامه تحصیل هستید، در این شهر به بهترین مراکز آموزشی مانند دانشگاه بریتیش کلمبیا، دانشگاه سایمون فریزر، دانشگاه کاپیلانو و سایر مراکز معتبر دسترسی دارید.

البته یکی از مهم‌ترین دلایلی که ونکوور را به عنوان بهترین شهر کانادا برای ایرانیان می‌شناسم طبیعت آن است. می‌توانم بگویم که در ونکوور هر جا که قدم بگذارید سرسبز است که شور و حال زیادی به مردم می‌دهد. 

یکی دیگر از بهترین شهرهای کانادا برای ایرانیان تورنتو است. در این شهر که بزرگ‌ترین شهر کانادا است، فرصت‌های شغلی زیادی وجود دارد. سطح درآمد در تورنتو نیز مانند ونکوور بالا است و ساکنان آن از استاندارد زندگی بالایی برخوردار هستند. وجود دانشگاه تورنتو در این شهر که یکی از بهترین دانشگاه‌های جهان است، باعث می‌شود که دانشجویان ایرانی بیشتری برای مهاجرت به تورنتو تشویق شوند. اما یکی از مشکلات تورنتو سرمای زمستان است. در زمستان دمای هوای تورنتو حتی می‌تواند به منفی 30 درجه هم برسد. یعنی هوای زمستان تورنتو سرد و سوزان است.

بهترین شهرهای کانادا برای ایرانیان - تورنتو

البته در معرفی کشور کانادا نباید از شهرهایی مانند مونترال، اتوا و کلگری غافل شد. این شهرها نیز جزو بهترین شهرهای کانادا برای ایرانیان هستند و برخی از ایرانیان در این شهرها به کار و زندگی مشغول هستند. به طور کلی به نظر من انتخاب بهترین شهر کانادا برای زندگی به خود شما و ملاک‌هایتان بستگی دارد. بهتر است پیش از انتخاب، همه‌ی شهرها را با توجه به فاکتورهای مختلف بررسی کنید. سپس تصمیم درست را بگیرید.

شاید حتی بهتر باشد که پس از مهاجرت خودتان چند وقتی در این شهرها زندگی کنید و با فضای هر محله و آداب و رسوم آن آشنا شوید. سپس با تجربه‌ی خود بهترین شهر را برای ادامه‌ی زندگی انتخاب کنید. به شما توصیه می‌کنم که حتما با مشکلات زندگی در کانادا آشنا شوید. فقط جنبه‌های مثبت آن را نبینید. فکر نکنید که همه جا بهشت است و هیچ عیبی ندارد. حتما قبل از مهاجرت به تفاوت های فرهنگی ایران و کانادا نیز توجه کنید. 

عضویت در خبرنامه سرای ونکوور

سیستم انتخابات کانادا چگونه است؟

برای داشتن روابط اجتماعی و بهره‌مند شدن از تمام جنبه‌های مهاجرت باید همه چیز را درباره‌ی آن کشور بدانیم که سازوکار انتخابات در کانادا هم یکی از این موارد است. 

سیستم انتخابات کانادا به گونه‌ای است که افراد به کاندیداهای نخست وزیری رای نمی‌دهند بلکه به یکی از اعضای پارلمان رای می‌دهند تا او به عنوان نماینده حوزه انتخابی رای دهنده در مجلس عوام کانادا انتخاب شود. در نهایت رهبر حزبی که بیشترین کرسی را در مجلس عوام کانادا بدست بیاورد به عنوان نخست وزیر کانادا انتخاب می‌شود. 

به همین دلیل است که تعداد آرای یک حزب اهمیت ندارد بلکه تعداد کرسی‌های آن حزب اهمیت دارد.

به عنوان مثال در این دوره تعداد آرای لیبرال‌ها کمتر بود، ولی تعداد کرسی‌هایشان بیشتر. بنابراین رهبر حزب لیبرال کانادا (جاستین ترودو) می‌شود نخست وزیر و رهبر اقلیت مخالف هم، رهبر حزبی است که دوم می‌شود (اندرو شی یر).

اگر به نقشه توزیع آرا نگاه کنید می‌بینید که لیبرال‌ها (در شرق کانادا و کانزرواتیوها در غرب کانادا اکثر کرسی ها را دارند (رنگ قرمز نشان دهنده لیبرال‌ها و رنگ آبی نشان دهنده کانزرواتیوها است)


سیستم انتخابات کانادا

دانستنی‌های کانادا

یکی از مشکلات زندگی در کانادا برای ایرانیان، اختلاف برق ایران و کانادا است. به خاطر اختلاف ولتاژ بین برق ایران و کانادا، لوازم برقی را نمی‌توانیم با خود به کانادا ببریم. معمولا در ایران پول زیادی بابت خریدشان داده‌ایم. ولی اگر بخواهیم بفروشیم، به قیمت ناچیزی باید بفروشیم و به همین خاطر زورمان می‌آید و تلاش می‌کنیم که راهکاری پیدا کنیم و جلوی ضرر را بگیریم. 

خیلی از ایرانی‌ها به خیابان لاله‌زار می‌روند و  ترانس برق ۱۱۰ به ۲۲۰ ولت مي‌خرند و چند کیلویی از بار محدودی که می‌توانند با خود حمل کنند را به این موضوع اختصاص می‌دهند. بعد از رسیدن به كانادا مي‌بینند که اي دل غافل، لوازم با این تبدیل یا کار نمی‌کنند یا درست کار نمی‌کنند. مثلا با این ترانس‌ها قدرت گوشت کوب برقي يك متري می‌شود اندازه یک مسواك برقي!! علتش هم این است که ما علاوه بر اختلاف ولتاژ، اختلاف فرکانس هم داریم. از من گفتن بود. اگر خریدید و بردید و کار نکرد نگویید که نگفتم. 

اما بعضی از لوازم برقي که در ایران هست و روی آن‌ها نوشته ۱۱۰ تا ۲۲۰ ولت، آن‌ها را با در نظر گرفتن مطالبی که در قسمت «چه چیزهایی را می توانیم با خود به کانادا ببریم» نوشتم، می‌توانید ببرید. کار هم می‌کنند. مانند شارژر لپ تاپ یا ریش تراش و ...

يکي از وسایلی که باید ببرید و قیمت کمی دارد ولی سخت پیدا می‌شود، تبدیل دوشاخه ایرانی به کانادایی است (دو تا تیغه صاف کنار هم).

بر اساس قیمت ایران تصمیم نگیرید بلکه بر اساس قیمت لوازم برقی در کانادا تصمیم بگیرید. یکی از فروشگاه‌هايي که براي خريد لوازم برقي مخصوصا برای تازه واردها مناسب است، فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي به نام London Drug است.

این فروشگاه‌ها لوازم برقی را حتی بعد از استفاده تا یک ماه، به هر دلیلی که نخواهید از شما پس می‌گیرند (معمولا نمی‌نویسن "پس از فروش پس گرفته و یا تعویض نمي‌شود").

قيمت‌هاي زمان حراج را در نظر بگیرید و نه حالت عادی. درخصوص لوازم برقي يادمان باشد که خیلی از کالاهایی که ما در ايران داریم با محصولات همان کمپانی در جای دیگر دنیا مثل کانادا شاید تفواوت داشته باشند و اصلا نتوانیم آنجا تعمیرشان کنیم و یا قطعاتشان را پیدا کنیم. بنابراین معمولا این لوازم اگر خراب شوند، سر از سطل زباله در می‌آورند. 

اطلاع از پیش خریدهای ونکوور

چه چیزهایی را می توانیم با خود به کانادا ببریم

اینها را که تازه خریدم! مگر یادت نیست این را مادرم در جشن عروسیمان به ما داد! مي‌دانی الان چقدر می‌ارزد؟

يکي از تصميم‌گيري هاي سخت و احتمالا پرخطا موقع جمع کردن و رفتن این است که دلمان نمی‌آید لوازمی که با کلی وقت گذاشتن و پرداخت کلي پول، با ذوق و شوق خریده‌ایم را ببخشیم یا به قیمت ناچیز بفروشیم. بعلاوه اینکه خيلي از ما در این فکر هستیم که وسایلمان را نفروشیم و جایی نگهداری کنیم و اصطلاحاً پل‌هاي پشت سرمان را خراب نکنیم.

مقدار وسایلی که می‌توانیم ببریم محدود است و بیشتر از وزن مجاز بلیط مان و یا بابت بار خارج سایز هواپیما باید کلی کرایه بدهیم. حتی اگر فریت کنیم یا کل وسایل را با کانتینر بفرستیم.

معمولا خانه‌اي که در کانادا مي‌گیریم به منظور مدیریت هزینه‌ها کوچک‌تر از خانه‌ی ایرانمان است. پس خیلی جا نداریم و اگر زیاد ببریم از دستشان گرفتار می‌شویم (کمد آقاي وُپي) بعلاوه اینکه معمولا حداقل يکي دو تا اسباب کشی هم چند سال اول داریم.

سبك زندگي متفاوت است و خيلي در خانه‌ها مهمان تعداد بالا رایج نیست و بیشتر دورهمی دوستان نزدیک است. پس خیلی ظرف و ... نمي‌خواهيم.

وسایل برقی که اصلا حرفش را نزنید. مگر اینکه روش نوشته باشد ۱۱۰ ولت. باور بفرمایید ترانس جواب نمی‌دهد. چون علاوه بر ولتاژ تفاوت فرکانس داریم (۵۰ و ۶۰ هرتز). 

لباس یک عالمه داریم ولی اگر دقت کنیم فقط تعداد محدودي را داریم. فقط آن‌هایی که خیلی کاربرد دارند و بیشتر استفاده می‌کنیم را ببریم. 

تبلت و موبایل و از این نوع کالاها هم اگر از ایران بخرید و ببرید از شما دلخور می‌شوم. 

چیزهایی که بعنوان پل پشت سر نگه می‌دارید، اگر بر نگردید دیگر دو ریال نمی‌ارزد. اگر هم برگردید آنقدر در کانادا چيزهاي قشنگ و جدید دیده‌اید و به بازار آمده است که اصلا از آن قبلي‌ها خوشتان نمی‌آید. بگذریم از اینکه اگر واقعا هنوز آنقدر روي برنامه‌تان کار نکردید و مصمم نیستید که فکر می‌کنید ممکن است برگردید شاید اصلا نروید یا دوباره برنامه تان را مرور کنید و تقويتش کنید بهتر باشد. 

معمولا می گویند چیزهایی که یادگاری است و وابستگی عاطفی دارید (مثلا مامان بزرگتان داده)، خیلی کاربردی است و یا خیلی دوستش دارید را فقط ببرید.

دوستان هر کسي که می‌خواهد به کانادا بیاید، حتما سعي مي‌كند يك مهارت‌هايي مثل شيريني پزي، آرايشگري، جوشکاری و سایر مهارت‌ها را یاد بگیرد تا شاید بتواند با استفاده از آن مهارت‌ها، تمام یا بخشي از هزينه زندگي در کانادا را تامین کند.

ولي من از شما خواهش می‌کنم تا می‌توانید زبان بخوانید، هرچه بیشتر بخوانید کافی نیست. شبانه روز زبان بخوانید. کلیدی‌ترین و قوی‌ترین ابزاري که مي‌توانید با خود به کانادا بیاورید فقط و فقط زبان است. 

اگر به كبك مي‌روید زبان فرانسه بخوانید و در غیر این صورت انگلیسی بخوانید.

ببخشید که تکرار مي‌کنم لطفا و خواهشا شبانه روز زبان بخوانید.

برای آموزش زبان يك اپليكشن خيلي خيلي خوب بنام Aba English را پیشنهاد می‌دهم که بي نهایت خوب طراحي شده است. من تا امروز تعداد بسيار زيادي کتاب آموزش زبان و مدرس زبان دیدم و آموزشگاه زبان رفتم ولی این اپلیکیشن چیز دیگری است.

نسخه رایگان آن تقریبا موارد اصلي را دارد اما نسخه پولی آن هم  هزینه‌ی زیادی ندارد و از تمام روش‌هاي آموزشي ارزان‌تر است. 

این اپلیکیشن چند قسمت مختلف دارد که در زیر می‌توانید آن‌ها را ببینید:

  1. يك فیلم دارد که مي‌توانید بارها و بارها با و یا بدون زیرنویس ببینید.
  2. جملات فیلم را پخش مي‌کند و کاربر می‌تواند صداي خودش را ضبط کند و با صدای اصلی مقایسه کند.
  3. جملات رو پخش مي‌کند  و کاربر باید آن‌ها را بصورت صحیح بنویسد (اگر اشتباه بنویسید، اشتباهات قرمز می‌شوند)
  4. كاربر جاي شخصيت‌هاي فيلم قرار مي‌گیرد و صحبت مي‌کند.
  5. ویدیو آموزش گرامر به همراه تعداد بسیار زیادی مثال دارد. 
  6. آنچه را که تاکنون آموزش دیده است، می‌تواند تمرین کند.
  7. آموزش لغت
  8. مطالب روز براي خواندن
  9. .گرامر
  10. نکات آموزشي
  11. و خيلي قابليت‌هاي ديگر

براي همه‌ی شما در مسیر یادگیری زبان و مهاجرت آرزوی موفقيت می‌کنم.


امیدوارم که توانسته باشم به دانسته‌های شما اضافه کنم. اگر سوالی در مورد مطالب این صفحه دارید یا نیاز به توضیح بیشتر و اطلاعات و نمودارهای اختصاصی خرید و فروش یک محله‌ی خاص دارید، خوشحال می‌شوم کمکی کنم.

شاد و پیروز باشید

محسن صانعی

(راه‌های ارتباط با ما) 

مشاور املاک ونکوور ریلتور Mohsen Sanei vancouver real estate agent realtor

خانه دولتی در کانادا چیست و چه شرایطی دارد؟
خانه دولتی در کانادا چیست و چه شرایطی دارد؟

در کانادا خانه را گران نخرید. اگر با کمک هزینه‌های دولت کانادا برای خرید خانه آشنا باشید می‌توانید ...